Meistä

Peltikas Ky

Peltikas tekee kattoremontteja 20 vuoden kokemuksella. Valikoimaamme kuuluvat profiilipeltikatot ja ns. lukkoponttikatot niin uudisrakennus- kuin saneerauskohteisiinkin.

Peltikas on vuonna 2003 perustettu Alavieskalainen rakennuspeltialan yritys.

Ydinmarkkina-alueenamme on Keski- ja Pohjois-Pohjanmaa, mutta sopimuksesta toimimme myös valtakunnallisesti.

Valikoimastamme löydät korkealaatuiset tuotteet ja ammattitaitoiset palvelut kiinteistösi rakennus- ja kunnossapidon tarpeisiin.

Meidän tarina

Peltikas on vuonna 2003 perustettu alavieskalainen rakennuspeltialan yritys. Peltikkaalta asiakas saa kaikki kattopalvelut saman katon alta: Kattoremontit, kattohuollot, kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät. Palvelut ovat laajenemassa nuohouspalveluihin sekä aurinkopaneelien asennuksiin.

Kahden vuosikymmenen aikana tapahtunut muutos on ollut iso. Lähes alusta saakka yrityksen toiminnassa mukana ollut nykyinen toimitusjohtaja Tero Sipilä sanoo, että yrityksen kehittämisen mahdollistaa ymmärrys siitä, että toiminta on jatkuvassa muutoksessa ja kehityksessä on pysyttävä mukana.

Sen lisäksi, että raaka-aineet, materiaalit, lainsäädäntö ja velvoitteet ovat muuttuneet, sähköistyminen on tuonut mukanaan automaatiota, joka helpottaa työn tekemistä, sen dokumentointia ja valvomista.

Matkan varrella on otettu askeleita oikeaan suuntaan ja välillä vääräänkin suuntaan, mutta se mistä emme ole koskaan tinkineet, on laatu.

Käyttämiemme tuotteiden laatu on pidetty aina korkeana ja standardien noudattaminen on meille tärkeää.

Pyrimme aina tuottamaan parasta ja kustannustehokkainta palvelua asiakkaidemme monipuoliset tarpeet huomioon ottaen. On tärkeää, että myös asiakkaat ymmärtävät tuotteiden laatuvaatimukset ja merkinnät, joita tuotteilta eri kohteissa vaaditaan. Koska korkea laatu on toimintamme lähtökohta, pystymme opastamaan asiakasta kiristyvien standardien tuomien vaatimusten noudattamisessa omien palveluidemme osalta, kun kiinteistöä rakennetaan, remontoidaan tai huolletaan.

Saneeraus lisää kiinteistön käyttöikää

Energiakriisi ja korkojen nousu on pysäyttänyt uudisrakentamisen, mutta se ei ole vaikuttanut saneerauksiin. Tiukassa tilanteessa korjataan mieluummin vanhaa kuin lähdetään rakentamaan uutta. Kiinteistöjen energian säästämiseen tähtäävät toimenpiteet lähtevät kattojen ja hormien kunnosta. On turhaa laittaa lisäeristystä, jos katto ei ole kunnossa.

Sujuvalla ja nopealla kokonaisvaltaisella kattoremontilla rakenteet eivät altistu tarpeettomasti kosteudelle ja kiinteistölle saadaan suojaa vuosikymmeniksi eteenpäin.

Kattoremontti lisää myös kiinteistön turvallisuutta. 80-luvulla rakenteisiin ei kuuluneet palokatkot. Osastoinnit tehdään saaneerauskohteissa vastaamaan nykyvaatimuksia.

Katolle saadaan käyttöikää myös huoltamalla sitä. Kattojen pesu ja pinnoittaminen antavat kiinteistölle suojaa ja jatkavat sen käyttöikää.

Kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät ovat tärkeä osa kiinteistön kunnossapitoa. Kun sadevesijärjestelmät on suunniteltu huolellisesti ja asennettu ammattitaidolla, se palvelee kiinteistöä ohjaten sadeveden turvallisesti rännikaivoihin ja sadevesiviemäreihin talon rakenteiden sijasta.

Tulevan kesän saneerausten tarjoukset tehdään keväthankien aikana

Ilmaston ja materiaalien muutos on tehnyt rakentamisesta ympärivuotista, mutta käytännössä sesonki on kuitenkin aikaisesta keväästä myöhään syksyyn. Siksi tarjouspyyntöä saneerauksesta ei kannata jättää kovin pitkälle kesää kohti mentäessä. Syyssateet ja lumi eivät ole katon saneeraajan paras kumppani ja onnistunut remontti kannattaa ajoittaa ajanjaksoon, jossa se saadaan tehtyä nopeasti hyvän ja lämpimän sään aikana.

Hormin liukuvalu parantaa paloturvallisuutta – Nuohous on luonteva osa Peltikkaan uutta palvelua

Saneerauksiin kuuluu myös savuhormien liukuvalut. Nuohoojan aistinvarainen arvio kertoo, onko hormi paloturvallisuusriski. Liukuvalu tehdään tyypillisesti 30-40 vuotta vanhaan hormiin, mutta hormin kuntoon vaikuttaa se, miten sitä on käytetty. Joskus jopa 20 vuotta vanha hormi on syöpynyt tai halkeillut ja se joudutaan saneeraamaan. Hormin halkeamisen saattaa aiheuttaa nokipalo tai hormi saattaa olla ikääntyessään rapautunut.

Nuohoustoiminnasta tulee luonteva osa Peltikkaan toimintaa, kun yli 40 vuotta alalla ollut Ilmo Sipilä lopettaa ja toiminta siirtyy sukupolvelta toiselle. Sipilä on luvannut siirtymäajan aikana ja jatkossakin toimia tarvittaessa neuvoa antavana kokemusasiantuntijana.

Nuohous toimialana sopii hyvin Peltikkaan palveluihin, koska työtä tehdään jo muutenkin katolla. Kattoturvatuotteet, hormien pellitykset, sadesuojat, liukuvalut ja sisäputkitukset ovat nuohoukseenkin vaikuttavia tekijöitä ja musta puoli on hyvä lisä palveluun. Samalla varmistetaan sujuva palveluketju silloin, kun tarvitaan paloturvallisuuteen vaikuttavia toimenpiteitä.

Toimivan yrityksen taustalla on toiminnanohjausjärjestelmä

Toimistotyöntekijä Satu Sipilä on rakentanut Peltikkaan toiminnanohjausjärjestelmän vastaamaan nykyaikaisen yrityksen tarpeita. Saman järjestelmän alta löytyy kaikki yrityksen toimintaan liittyvät asiat. Työtilaukset, työajan seuranta, palkanlaskenta, myynti, tilaukset, raportointi, työmaapäiväkirjat, kulkuluvat, dokumentit eri työkohteissa tarvittavista luvista sekä koulutuksista löytyvät nopeasti.

Järjestelmässä oleva tieto on hallittavissa, säilyy tallessa ja on tarvittaessa käytettävissä myös yritystoiminnan kehittämisessä. Kustannusrakenteet ja kannattavuuslaskelmat, joita järjestelmä sinne tallennetun tiedon puitteissa tuottaa, ovat tärkeää tietoa liiketoiminnan suunnittelussa.

Tietojen siirtäminen monesta eri järjestelmästä on vaatinut valtavasti työtä, mutta nyt, kun käytössä on yksi järjestelmä, toiminta on sujuvaa ja vapauttaa resursseja muuhun.

Tarkka tietojen dokumentointi auttaa myös mahdollisten reklamaatioiden käsittelyssä. Reklamaatioiden määrä on Peltikkaalla kuitenkin erittäin vähäistä. Toiminta on avointa ja asiakas pidetään mukana prosessissa. Lopputarkastuksessa käydään asiakkaan kanssa läpi kaikki mahdolliset eteen tulleet asiat.

Vaikka asiakas hyväksyy lopputarkastuksen, se ei poista yrityksen vastuuta, jos asiakas huomaa myöhemmin puutteen. Olemme panostaneet siihen, että reklamaatiot hoidetaan erityisen tehokkaasti.

Vahvuutemme on työn ja materiaalien laatu koko prosessin ajan. Panostaminen siihen on kannattanut.

Vastaavalla tavalla olemme onnistuneet myös työturvallisuusasioissa. Työturvallisuuden velvoitteet yritykselle ovat yksiselitteiset ja niistä huolehtimalla turvaamme henkilöstömme työskentelyolosuhteet lain vaatimusten mukaisina.